feliciasmat.blogg.se

Pasta carbonara

Kategori: Pastarätter

 

Ingredienser: 
300 g spaghetti 
150 g tärnad bacon
1 klyfta vitlök
1 st gullök
2 st ägg
0.5 dl matlagningsgrädde
100 g riven parmesanost 
Salt och svartpeppar 
Antal portioner: 4

Gör så här:
 
Börja med att koka pastan, under tiden den kokar så hackar du gullöken och vitlöken. 

Hetta upp en stekpanna så du kan börja steka baconen och löken var för sig. Sänk eventuellt plattan så det inte blir bränt.

Vispa sedan ihop äggen, parmesanen och grädden, salta sedan om det behövs. 

Nu är pastan klar, då ska du hälla av vattnet och blanda pastan, baconen och löken. Blanda sedan i äggblandningen som du rör kraftigt med en sked. 

Källa till receptet hittar ni här.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: