Gör så här: Börja med att koka upp riset enligt förpackningen. Strimla kycklingen och hacka vitlöksklyftorna och champinjonerna.
Börja stek kycklingen tillsammans med vitlöken, lägg sedan detta i en kastrull och stek champinjonerna i stekpannan. Häll över champinjonerna sedan i kastrullen med kycklingen och vitlöken. Tillsätt grädde, buljong, och senap. Låt det koka upp i cirka 5 minuter.
Smaka av grytan och red av grytan med lite majsstärkelse och vatten. Lägg sedan i persiljan och vitvinsvinägern.
Ingredienser: 4 dl pasta 500 g kassler 1 tsk margarin 300 g gröna ärtor 250 g riven mozzarella 1 dl matlagningsgrädde 1 msk oregano Salt och peppar Portioner: 4
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Koka upp pastan och under tiden den kokar så börja strimla kasslerna.
Smörj sedan en ugnsäker form med matfett. Blanda i alla ingredienserna i formen och ställ in i ugnen i 20 minuter.
Ingredienser: 4 dl pasta 4 bitar lax 200 g sugar snaps 1 bit gurka 10 cocktailtomater 1 rödlök 70 g babyspenat 50 g riven parmesanost 1 lime Dill 1 msk sweet chilisås 2 tsk olja
Portioner: 4
Gör så här: Börja med att koka pastan. När den sedan är klar, spola den med kallt vatten. Förväll sedan sugar suger snaps cirka 2 minuter i lättsaltat vatten.
Skär sedan tomaterna i havlor, strimla löken och tärna gurkan.
Blanda ihop pastan, gurkan, tomaterna, löken, babyspenaten och parmesanen i en skål. Krydda blandningen med limesaft, salt och peppar.
Blanda oljan och chilisåsen som du sedan penslar över laxen. Stek sedan laxen cirka 2 minuter på varje sida. Lägg sedan ihop laxen och salladen.
Receptet är från boken Snabbt & Lätt med Viktväktarna år 2013.
Ingredienser: 300 g spaghetti 150 g tärnad bacon 1 klyfta vitlök 1 st gullök 2 st ägg 0.5 dl matlagningsgrädde 100 g riven parmesanost Salt och svartpeppar Antal portioner: 4
Gör så här: Börja med att koka pastan, under tiden den kokar så hackar du gullöken och vitlöken.
Hetta upp en stekpanna så du kan börja steka baconen och löken var för sig. Sänk eventuellt plattan så det inte blir bränt.
Vispa sedan ihop äggen, parmesanen och grädden, salta sedan om det behövs.
Nu är pastan klar, då ska du hälla av vattnet och blanda pastan, baconen och löken. Blanda sedan i äggblandningen som du rör kraftigt med en sked.
Gör så här: Lägg i smör, mjöl och salt i en matbredare och kör på full fart i några sekunder. Om du inte har en matbredare kan du knåda för hand. Häll sedan i vattnet och forma det till en deg. När du har format degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylskåpet i drygt en timma.
Sätt på ugnen 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och forma den längst formen och låt pajskalet förgrädda i 10-15 minuter.
Lägg i den strimlade skinkan, rivna osten och broccolin i pajskalet. Vispa ihop äggen, mjölken, salt och peppar som du sedan häller över skinkan och osten. Grädda sedan pajen i cirka 40 minuter, tills ytan har fått färg och stelnat.
500 g grön sparris 5 st schalottenlökar 5 dl matgrädde 5 dl kycklingbuljong 1 dl vittvin Salt Peppar
Antal portioner: 6
Gör så här: Skala sparrisen och skär upp 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna, som du sedan tar till garnityr. Koka sedan upp sparrisbitarna och topparna i lättsaltat vatten i 2-3 minuter.
Skala och hacka löken och fräs lätt i kastrull. Häll över buljongen, vinet och matgrädden och låt det koka.
Lägg sedan sparrisbitarna i gräddsåsen och låt det koka i cirka 10 minuter då du sedan kör gräddsåsen i mixer.
Smaka sedan av soppan med salt och peppar. Servera soppan i skålar med sparristopparna som garnityr.
Hej! Jag heter Felicia och går min sista termin på gymnasiet. Detta är en matblogg och ingen blogg som kommer handla om kläder, mode o.s.v. Anledningen till att jag startade denna blogg är för att detta är mitt projektarbete. Innan jag kom på att jag skulle göra en blogg var jag inne på att göra en kokbok av detta men kom sedan på att en blogg är ett mer nytänkande och roligare sätt att förmedla mitt budskap. Jag kommer lägga upp olika recept på mat som jag har lagat och fotat. Mitt syfte med denna blogg är att detta ska inspirera till lättare matlagning. Man kan säga att detta är som en guide för dig som tycker att matlagning är tråkigt, svårt eller som inte har någon idé vad man ska laga.
Om det är något ni undrar över, så är det bara att fråga!
Hej! Jag heter Felicia är 19 år och går mitt tredje år på Aranäsgymnasiet, inriktning samhäll-media. I denna blogg kommer ni kunna följa mig och mitt projektarbete som handlar om matlagning. Mitt syfte med denna blogg är att den ska vara som en guide för dig som tycker det är tråkigt eller svårt att laga mat och som ska försöka inspirera till en lättare matlagning.